Oni su intervjuirali nas, pa i mi njih! U emisiji "Na mladima svijet ostaje" ugostili smo 18-godišnju Adrianu Dujić i 17-godišnjeg Andreja Zeca, učenike Gimnazije Vladimira Nazora. Osim što su gimnazijalci, oni su i novinari "Spužve", srednjoškolskog lista ove zadarske škole. Ovaj se uspješni list "nazorovaca" prije dvije godine plasirao među deset najboljih školskih listova u Hrvatskoj, a krajem prethodne godine oni su dolazili na Radio, zajedno sa svojim kolegama, kako bi intervjuirali voditelje Prtu, Davora, Šimu, Elvisa i Antonija.

-, Dosta je godina časopis bio stopiran dok se naš knjižnjičar Ante nije vratio i ponovno pokrenuo tu cijelu priču. U toj „novoj eri" ovo je četvrti broj lista i upravo u ovom broju glavna je tema 057 Radio. Veliki smo obožavatelji i mislili smo kako bi bilo odlično približiti radijski svijet našim čitateljima, ali i nama samima, rekao je Andrej.

- Teme varijaju o tome što svaki od učenika voli i čime se bavi, glazbi koje slušaju ili serijama/filmovima koje gledaju. Ovaj broj je pod velikim utjecajem našeg urednika i knjižničara koji stalni sluša 057 Radio. Osim njega, dotaknuli smo se i tema prirode, klimatskih promjena, zemlje i ekologije, odnosno kako sačuvati našu planetu. Također, dominantna stavka našeg časopisa je glazba, a ovdje zapravo imamo potpunu slobodu u pisanju. Tako svatko može dati svoj pečat, a i velika je čast bila raditi intervjue s Rundekom, Urbanom i Elementalom, naglašavaju "nazorovci".

Mladi Andrej kaže i da je specijaliziran za intervjue, pa su oni nešto što mu je srcu najbliže. Ali koje teme mlade najviše interesiraju?

- Mislimo kako mlade danas, osim glazbene umjetnosti, dosta zanimaju teorije zavjere, ali čak i političke teme! Imamo ideju i kako „rangirati" profesore u našoj školi, tako da smo poprilično bez dlake na jeziku. Pokušavamo samo biti svoji i drugačiji, složili su se srednjoškolci. 

Govore i kako se još nisu odlučili u vezi svoje buduće karijere, no da im je „Spužva" pomogla da razviju vještine komunikacije i izražavanja. Kopiju lista možete preuzeti direktno u Gimnaziji Vladimira Nazora, a prethodne brojeve čitajte na linku.