Unatoč tome što su na javni natječaj još u studenom pristigle četiri niže ponude zainteresiranih građevinara, gradonačelnik Branko Dukić poništio je nabavu za drugu fazu izgradnje križanja Jurja Križanića i Puta Bokanjca uz obrazloženje da Grad ipak nema novca za te radove.

- Zbog niza okolnosti nastalih u 2019. godini zbog kojih je proračunska sredstva trebalo preusmjeriti s izgradnje objekata na sanaciju istih, Program građenja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2020. godinu znatno je sužen, te planirani iznos sredstava u Proračunu za 2020. nije dovoljan za realizaciju istog. Kako su postale poznate okolnosti zbog kojih ne bi došlo do pokretanja postupka javne nabave, da su bile poznate prije, Naručitelj je obvezan poništiti postupak javne nabave, stoji u obrazloženju odluke gradonačelnika.

Nakon što je u prvoj fazi asfaltiran "bijeli put" koji vodi do groblja na Belafuži, u drugoj fazi radova trebao se rekonstruirati sam spoj s ulicom Put Bokanjca koji, kako nam je ranije objasnio projektant Davor Dobrović, trenutno ne predstavlja dobro prometno rješenje. Procijenjena vrijednost dvomjesečnih radova iznosila je 1.8 milijuna, a Strabag, Stipčević, Ceste Zadarske županije i Cestogradnja dostavili su redom niže ponude. Ipak, to se pokazalo kao uzaludan gubitak vremena, jer će raskrižje do daljnjeg ostati u ovom obliku, s čunjevima koji se često pomiču.