Zadarska županija ovih će dana objaviti natječaj za 12 radnih mjesta u Odjelu za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove. Bit će to radna mjesta na određeno na kojima će se rješavati prostali predmeti tzv. legalizacije kojih je ostalo više od 10 tisuća.
U samom sjedištu tog odjela i službi koja je svojedobno zaprimila 59.404 predmeta, pala je knjiga na "dva slova".

Pročelnik Olivio Meštrović nam je pojasnio kadrovsku situaciju u toj proaktivnoj službi koja sama sebe dijelom financira iz prihoda koji se dobiju po završenom postupku legalizacije za svaki predmet.

- Zbog popune službeničkog mjesta zaposlenika na određeno vrijeme u Ispostavi Odjela u Pagu te popune dvoje zaposlenika na neodređeno vrijeme (svi dotadašnji zaposlenici prešli kod drugih poslodavaca) koje su završene u prosincu, kao i činjenicu da je bilo dosta poslovnih obveza ovog Odjela u prosincu te Odjela za pravne i zajedničke poslove radi preuzimanja službenika i poslova Ureda državne uprave, nismo uspjeli organizirati natječaj za popunu novih 12 službenika za rad na određeno vrijeme u našem Odjelu, opravdao se pročelnik Meštrović.

On je najavio kako će natječaj biti objavljen kroz idućih nekoliko dana, a dovršetak i prijem novih zaposlenika očekuje se u prvim danima veljače ove godine. 

- Očekujemo potpunu svih 12 radnih mjesta u skladu s Operativnim programom rješavanja dosada neriješenih predmeta s obzirom da smo prethodno uskladili i Pravilnik o unutarnjem redu Odjela te "dali prostora" za zapošljavanje i, pored građevinskih i pravnih struka (kojih konstantno nedostaje na našem tržištu rada), drugim kompatibilnim i dobrodošli strukama, odgovorio je Meštrović na naš upit hoće li Županija, u kojoj su i niže plaće, popuniti ta mjesta kao kada je počeo posao legalizacije 2013. godine. Tada je na natječaj Županije bila navala mladih inženjera građevine, a oni su danas na tržištu tražena i cijenjena struka koja se zapošljava u razbuktaloj građevinskoj djelatnosti.

Za podnošenje zahtjeva za legalizaciju postojećih građevina, podsjećamo, kako je rok bio produžen u 2018. godini.