ZADAR- Policija još uvijek radi svoj posao, rekla nam je poslijepodne Ivana Grbin, glasnogovornica PU zadarske. Nismo to pitali zbog narušavanja javnog reda i mira zbog čega od prošle subote policija „dežura" ispred restorana Nostalgie, nego zbog novih dojava uznemirenih stanara te zgrade. Čeka se da policija provjeri njihove sumnje. Iza 20 sati smo dobili povratnu informaciju kako se plin ne osjeti. - Policija i dlje poduzima sve mjere i izvide, ponovila je glasnogovornica.

Zbog čega policija ne može ući u restoran, u kojem se nakon izbacivanja zaštitara zatvorio Ivan Koljanin s partnericom? On se sumnjiči za narušavanje javnog reda i mira, i policija je čekala ispred restorana kako bi uzeli njegovu izjavu. - Policija postupa sukladno zakonskim ovlastima, još jedna je fraza umjesto konkretnog odgovora. 

Policija je dežurala ispred glavnih, a postoje i sporedna vrata. Sada postoje dvije opcije: da su njih dvoje pobjegli ili da su tragično završili. Naime, njihovi mobiteli su bez signala, a kako je već objavljeno, susjedi u toj zgradi već danima ne čuju zvukove iz prizemlja.

Ispred glavnog restorana danima šetaju zaštitari koje su unajmili vlasnici prostora iz tvrtke Milo. Jednog takvog, Koljanin je navodno izbacio. Do tada su zaštitari bili s njima dvoma u zatvorenom restoranu, u kojem su više od mjesec dana sami sebe zatočili.

Ugovor o najmu im je raskinut krajem listopada zbog duga od 852 tisuće kuna zbog  neplaćene najamnine. Pojavili su se i neki drugi vjerovnici koji ih terete za dvostruko veći iznos duga. Stoga ne čudi da Koljanin i njegova partnerica nisu prihvatili ponudu vlasnika tvrtke Milo da izađu, a da im se dug „zamrzne".

Njih dvoje, on Splićanin a ona Rumunjka, došli su iz Njemačke i imali su romantičnu priču o ljubavi prema Zadru i poslu koji im, unatoč velikom trudu i skupo uređenom restoranu, nije išao.