Na trećem natječaju LAG-a „Bura" T.O.2.1.1. Izgradnja i rekonstrukcija javne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete života na području LAG-a nakon administrativne kontrole i dvije analize izdane su Odluke o odabiru na razini LAG-a „Bura".

Ukupni iznos raspoloživih sredstava na ovom natječaju iznosi 2.020.895,00 kuna, a po jedinici lokalne samouprave na području LAG-a iznosi 30.000,00 eura.

Svrha Natječaja je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti. Sredstva su namijenjena izgradnji, rekonstrukciji i opremanju. Radi se o manjoj komunalnoj infrastrukturi kao npr. opremanje vrtića, opremanje dječje igraonice, izgradnja malonogometnog igrališta, izgradnja dječjeg igrališta, proširenje mjesnog groblja, uređenje trga i slično.

LAG „Bura" će tijekom početka 2020 godine raspisati natječaje Ulaganja u fizičku i biljnu proizvodnju i Ulaganja u povećanje konkurentnosti i proizvodnosti poljoprivrednih gospodarstava LAG područja.