Zadarski učenici su se u utorak, 7. siječnja vratili u školske klupe nakon zimskih, blagdanskih i novogodišnjih praznika. Prvi put su zimski praznici prepolovljeni na dio koji je završio 6. siječnja i dane u veljači koji će ipak biti radni zbog nadoknade nastave. Učenicima čiji roditelji po običaju idu na skijanje u tzv. Hrvatskom tjednu, izostanak s nastave je trebao biti opravdan.

Provjerili smo po osnovnim školama tu famu o skijanju.

Prema izjavama ravnatelja osnovnih škola na području Grada Zadra, vrlo je zanemariv broj učenika koji su propustili prvi dan nastave radi skijanja, kao i onih koji su takvo nešto uopće najavili.

- Većina se njih za posjet rodbini, prijateljima ili zimske radosti prilagodila kalendaru, a onih kojih trenutno nema u klupama su bolesni. Tako u našoj školi trenutno manjka 20-30 učenika, a zbog skijanja, tek eventualno po jedan iz odijeljenja, kaže ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benja Dražen Adžić.

Ravnateljica OŠ Voštarnica Irena Dukić, kao i ravnatelj OŠ Zadarski otoci Davor Barić pohvalili su se kako je kod njih i vrlo malo bolesnih, a radi skijanja nije izostao nitko.

- Najviše izostanaka imaju albanski učenici, a ima i primjera putovanja učenika u Ameriku i Australiju kod obitelji. Izostanci učenika zbog takvih razloga ipak su zanemarivi, dakle radi se samo o nekolicini, zaključila je Jasmina Matešić, ravnateljica Osnovne škole Krune Krstića.