Završetkom blagdana, građevinari su se u utorak vratili na postojeća gradilišta, a istog dana počeo se pripremati teren za gradnju najveće studentskog doma i menze - najveće javne investicije ove godine u Zadru.

Nje skoro da ne bi bilo, da nije Gradsko vijeće u posljednji tren donijelo odluku da će razliku u cijeni odabira izvođača radova u iznosu od 6.2 milijuna kuna, na koju nije htjela pristati resorna ministrica Blaženka Divjak, pokriti građani Zadra. I to kroz tri proračunske godine. Rok za izvođenje ovih radova je 16 mjeseci, informacija je iz natječaja pošto je ugovor u Rektoratu potpisan bez prisustva medija.

Prvi radnici iz tvrtke Projekt gradnja iz Zagreba, koji su dobili taj posao za 64.8 milijuna kuna bez PDV-a, postavili su ogradu iza sportskih terena nekadašnje JNA vojarne. Uklonjeni su koševi, kopa se betonsko igralište, nestaje po nekima najbolja atletska staza. Oznaka gradilišta još nije stavljena. Izvođače je u posao još u svibnju trebao uvesti izabrani nadzor. Iako nisu imali najnižu ponudu, izabrana je zajednica ponuditelja D&Z iz Zadra i Investinženjering iz Zagreba s 1.210.700 kuna bez PDV-a, koliko je iznosila i procjena te stručne usluge.

Dio bivše vojarne preimenovan je u Sportsko rekrativni centar Franka Lisice. Površinu od 10-ak hektara Vlada Ive Sanadera ustupila je Gradu Zadru za gradnju sveučilišnog kampusa i pastoralnog centra. Grad je Sveučilištu kao i Nadbiskupiji dao pravo građanja na 99 godina, čime su pokriveni pravno-vlasnički interesi za dobivanje građevinske dozvole.