OTP banka d.d poduzela je istražne radnje kako bi se utvrdilo na koji je način dokumentacija banke, o čemu smo jučer pisali, dospjela na divlje odlagalište pokraj Zadra.

- Ustanovili smo da se radi o nekoliko primjeraka stare dokumentacije Splitske banke iz poslovnice u Zadru koju je OTP banka d.d zatvorila prije nekoliko mjeseci. Prilikom napuštanja prostora poslovnice, zaposlenici OTP banke d.d. su prostor vrlo pažljivo pregledali i nisu pronašli zaostalu dokumentaciju. Nešto mjeseci nakon toga, radnici novog zakupca su prilikom preuređenja i rušenja zidova u prostoru pronašli nekoliko starih dokumenata koji su upali u prostor između ugradbenog namještaja i zida te su ih s otpadnim materijalom odbacili na deponiju. Iznimno nam je žao što je došlo do ovakve situacije, koja je i nas zatekla, jer OTP banka d.d. s vrlo strogo vodi računa o svim službenim dokumentima, a posebno onima koji se odnose na klijente.

Zbog ovog smo slučaja odmah pokrenuli internu istragu, a nakon utvrđivanja svih detalja poduzet ćemo potrebne mjere kako bismo još više postrožili provjere nakon napuštanja prostora. Napominjemo da su jučer, odmah nakon objave na portalu 057, naši zaposlenici izašli na teren i na deponiju vrlo pažljivo prikupili svu odbačenu dokumentaciju. O slučaju kao i o svim poduzetim radnjama ćemo, u skladu s propisima, obavijestiti i Agenciju za zaštitu osobnih podataka. Ustanovi li se internom provjerom osobna odgovornost naših zaposlenika, banka će prema svojim internim propisima poduzeti adekvatne sankcije.

Međutim, napominjemo da banka ima vrlo stroge procedure za zbrinjavanje dokumentacije prilikom napuštanja prostora i da je ovo izolirani slučaj. Zbog njega izražavamo naše žaljenje i ispriku. Naposljetku, moramo naglasiti da se dokumentacija koja banci više nije potrebna uvijek uništava i zbrinjava na propisni način, piše u dopisu što ga potpisuje direktorica Odjela korporativnih komunikacija OTP banke Silvija Bareša.