Jučerašnjim danom građevinari su upalili strojeve koji su čekali na gradilištima da završe praznici i blagdani te uobičajen odmor u toj branši.

Ponovno je oživjelo gradilište u Ulici Franje Tuđmana. Tamo se kasni zbog kišnih dana i umjesto da se uoči Badnjaka otvori ta dionica između dva raskrižja, nastavljeni radovi daleko su od tamponiranja za postavljanje asfalta. Kada će biti završeni, pitanje je na kojeg javnost i dalje nema odgovor. Hrvatske ceste kao investitori radova već nam tjedan dana ne odgovaraju na upućeni mail, niti se odazivaju na naše pozive. Još je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postalo jasno kako konkretnih saznanja nemaju niti u Gradu Zadru, koji HC-u previše toga dopušta nauštrb građana, o čemu svjedoči prometno rješenje u Ulici Nikole Šubića Zrinskog čija je izmjena najavljena tek nakon niza kritika.

Radnici su se vratili i na gradilišta Providurove palače i Muraja, EU projektima kojima je investitor Grad Zadar. Oživjela su i druga dva gradilišta u kojima je Grad nositelj investicije. Na Novom Bokanjcu, Grad s Nadbiskupijom podiže katoličku osnovnu školu, a na Mocirama, uz sufinanciranje ministarstva, završavaju se davno prekinuti radovi na Centru za djecu s teškoćama u razvoju. Na Relji se pak počela pripremati konstrukcija Centra za kreativne industrije u koji će, kada bude završen, preseliti i investitor - županijska ustanova Inovacija.

Grad Zadar u završnici je otvaranja još dva gradilišta. Prema najavi pročelnika Darka Kasapa, idućeg tjedna će početi radovi na uređenju priobalnog pojasa u Diklu. Iako još nije potpisan ugovor s nadzorom koji će uvesti splitski Brodomerkur u radove na uređenju Centra za mlade i Gradske knjižnice, to će se gradilište otvoriti do kraja mjeseca, doznajemo od drugog gradskog pročelnika, Šime Erlića.