U nedjelju, 5. siječnja u prostorima vinarije Degarra održan je ispit za Wine and Spirits Education Trust (WSET) razinu 2 u organizaciji Wine Academy Croatia, nakon uspješno održanih predavanja kojima je prisustvovalo 12 novih kandidata željnih znanja koje nudi ova prestižna svjetska institucija.

WSET je internacionalno priznata edukacija u svijetu vina koju je u Hrvatskoj do sada završilo preko 1.000 studenata na razinama  1, 2 ili 3. Zadarski studenti su druga generacija koji su zahvaljujući suradnji zadarske Udruge ljubitelja vina Vinum i Wine Academy Croatia imali prilike slušati predavanja na drugoj razini. Predavanja je održavao Vjekoslav Stojišić nositelj WSET 3 razine te uskoro student za diplomu, a ujedno i jedan od ponajboljih predavača u vinskom svijetu Hrvatske.

Nova predavanja prve razine predviđena su u Zadru već ovog proljeća, dok će se druga razina ponovo održavati tek na jesen. Prijave za bilo koju razinu WSET-a su otvorene i moguće se prijaviti pri Wine Academy Croatia, dok se članovi i prijatelji zadarske udruge Vinum ujedno mogu prijaviti i pri samoj Udruzi.

Osim svega navedenog, Wine Academy Croatia ovom prilikom ponosno predstavlja nove WSET predavače i to za Dalmaciju: Manuelu Plohl (prof., dipl. arh), osnivačicu sada već mnogima poznate zadarske udruge Vinum i nositeljicu WSET 3 razine te uskoro studenta za diplomu, te Tonija Babića za Istru i Kvarner (WSET 3).