Božićna smotra klapa iz Zadarske nadbiskupije održana je na svetkovinu Bogojavljenja, u ponedjeljak 6. siječnja, u crkvi Sv. Frane u Zadru.

Tradicionalne božićne pjesme izvelo je devet klapa: dvije ženske klape: Karmel i Uzorita, četiri muške klape: Asseria, Kalelarga, Težaci i Koporan i tri mješovite klape: Maraška, Kolajna i Puntadura.

Ta je glazbena manifestacija među pukom Zadarske nadbiskupije osobito prihvaćena jer se izvode pjesme koje u slavlju Božića rado pjevaju sve generacije vjernika. Na smotri svake godine sudjeluje i zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Nadbiskup je i ove godine zahvalio mo. Moroviću na organizaciji toga festivala koje slavi Isusovo rođenje pjesmama koje su omiljene u narodu. Zahvalio je svim izvođačima na sudjelovanju, rekavši da su stihom i notama klape vrsno predstavile bogatu hrvatsku božićnu tradiciju i ljepotu otajstva Božjeg utjelovljenja koje je pučkim pjesmama opjevano u svim krajevima Lijepe Naše.

Devetu godinu u nizu, u ime Zadarske nadbiskupije tu smotru na svetkovinu Bogojavljenja organizira mo Žan Morović, regens chori zadarske katedrale Sv. Stošije.