Za razliku od županijskog Odjela za turizam i pomorstvo, koji je iz zgrade nekadašnjeg hotela Beograd s Liburnske obale preselio u poslovnu zgradu u blizini Gradskog groblja, Županijska lučka uprava ima ugovor o najmu prostora do lipnja ove godine.

Rečeno nam je da moramo plaćati ugovoreni najam za svaki mjesec i mi ćemo tu ostati do isteka ugovora, doznajemo od ravnatelja Županijske lučke uprave, Davora Škibole. Oni već duže vremena traže odgovarajući prostor koji bi kao sjedište ŽLU trebao biti u blizini mora. Županijska lučka uprava godinama je korisnik prostora na petom, odnosno posljednjem katu te zgrade.

Pravni zastupnik Hotela Zadar, Augustin Sudinja, rekao nam je kako je svim najmoprimcima na vrijeme poslano cirkularno pismo o obavezi iseljenja.

Hoteli Zadar počeli su s raščišćavanjem prostora u kojem se planira već za ovu sezonu otvoriti novi, stari hotel s četiri zvjezdice. Projekt je izrađen, uporabna dozvola postoji kao i uhodani građevinski obrti koji godinama rade na preuređenju dijelova hotela Kolovare, gdje se također odvijaju radovi na modernizaciji preostalih soba.