NOVO

Prvi rezultati koje je objavio DIP u 20 sati nakon više od pola od obrađenih biračkih mjesta pokazali su kako je Zoran Milanović osvojio 54,01 posto glasova, a njegova protukandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović 45,99 posto. U broju glasova razlika je 431 naspram 367 tisuća. Iako su ovi rezultati podložni promjenama, razlika od skoro 10 posto daje priliku Milanoviću da već sada slavi pobjedu na predsjedničkim izborima.

U Zadarskoj županiji prema glasovima pobrojanima do 20 sati (72,62 posto obrađeno), Grabar-Kitarović osvojila je 58 posto glasova. U Gradu Zadru, prema sadašnjim rezultatima, tijesno povjeđuje Milanović - osvojio je 11.729 glasova prema 10.748 Grabar-Kitarović.

RANIJE

Izlazne ankete napravljene na 10.000 birača za potrebe triju hrvatskih televizija pokazuju da je više glasova u drugom krugu dobio Zoran Milanović, koji je dobio 53,25 posto glasova, dok je Kolinda Grabar Kitarović dobila 46,75 posto glasova.

Nakon objave prvih rezultata izlaznih anketa, politički analitičar Tihomir Cipek rekao je za Novu TV da će biti teško sustići Milanovića. "Mislim da se to ne može više sustići. Naravno, treba čekati izvještaj DIP-a. U ovakvom je tipu istraživanja statistička pogreška 1,7 posto, ali čak i da je sve pogrešno, pobjednik je još uvijek Milanović, kaže Cipek i objašnjava da bi situacija bila neizvjesnija kad bi Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović bili unutar 1,5 posto statističke pogreške.

Šef Milanovićeva stožera Orsat Miljenić kazao je kako za pravo slavlje treba čekati službene rezultate, ali da su jako zadovoljni. "Ovo je bio jedan dobro odrađen posao, nadamo se da će ovako ostati do kraja!", rekao je.

U anketama nisu obuhvaćeni glasovi dijaspore, ali je razlika dosta velika. Čekaju se prvi rezultati u 20 sati.

uskoro više