Bivša predsjednica Gradske organizacije SDP-a, kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra,  gradska vijećnica i aktualna saborska zastupnica, Sabina Glasovac, gostovala je u Newsroomu na N1 i komentirala sučeljavanje i predstojeći drugi krug predsjedničkih izbora, na kojima se natječu SDP-ov kandidat Zoran Milanović i aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a, Kolinda Grabar Kitarović.

Komentirala je jučerašnji incident, kad je nakon sučeljavanja na HRT-u, predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar verbalno napao Milanovića.

"Mene ovo nažalost više ne iznenađuje, jer ova kampanja jest skandalozna, a dosta je vezano uz kontroverznu kandidatkinju HDZ-a. Očito ili popušta izolacija na živcima u stožeru Kolinde Grabar Kitarović i ljudi koji su uz nju usko vezani, ili je ono što se pojavilo u medijima kao informacija, da je ovo naručeni pokušaj provokacija na hodnicima HRT-a upravo pred kamerama, ne bi li se pokušalo destabilizirati Zorana Milanovića i dovesti ga u situaciju da se nalijepi na tu udicu savjetnika gospođe Kitarović. Ako je tomu tako, ako im je to bio plan i ovaj put se pokazala točnom ona narodna poslovica tko pod drugim jamu kopa - sam u nju pada i ovo je zapravo naštetilo samoj kandidatkinji HDZ-a", rekla je Glasovac.

"Čudno je da svako sučeljavanje prođe u sjeni skandala koji prouzrokuju savjetnici gospođe Kitarović. Sjetimo se RTL-a, gdje je njezina savjetnica pokušala i uspjela urediti kraj sučeljavanja, sad ovaj incident s Madžarom... Pitanje si treba postaviti svaki građanin Republike Hrvatske, je li normalno da oni plaćaju ove ljude da bi oni na ovakav način sudjelovali u prljavom zakulisnom i zaplotnjačkom djelu Kolinde Grabar Kitarović", rekla je Glasovac.

Kritizirala je i ponašanje aktualne predsjednice.

"Ako vi želite biti predsjednik Republike Hrvatske, odnosno predsjednica, najmanje što možete tražiti od sebe i suradnika da budete odgovorni, trezveni, mudri, da pokažete dostojanstvo i državnički stav, jer vaši nastupi u javnosti zapravo isto tako daju građanima određeni dojam. Mene to ne čudi, to nepostojanje trezvenosti određenih savjetnika, jer smo vidjeli nekolicinu nepredvidivog ponašanja same predsjednice, što si jedan državnik ne bi trebao ni smio dozvoliti, jer kako drugačije objasniti pjevanje i teturanje po Kninu, govor u Osijeku, ljubljenje francuskog pehara, upadanje u svlačionice. Predsjednik mora biti psihički stabilna osoba, nisam za postavljanje dijagnoze, ali moramo se zapitati što se ovdje događa, je li ta osoba psihički stabilna", rekla je Glasovac.