U pratnji načelnika Policijske uprave zadarske Antona Dražine i suradnika, prvog radnog dana u 2020. godini župan Božidar Login posjetio je postaju granične policije Gračac u Srbu.

Iz Zadarske županije javljaju kako su tijekom posjeta policijski službenici izvijestili župana o svojim redovnim djelatnostima te zajedno obišli prostorije novosagrađenog sjedišta policijske postaje i područje cestovnog graničnog prijelaza za pogranični promet "Lička Kaldrma" prema Bosni i Hercegovini.

- Zahvaljujem na vašoj požrtvovnosti i odgovornom obavljanju zadaća čuvanja kopnene hrvatske granice na prostoru Zadarske županije. Ovaj prostor je poznat po surovim hladnim zimskim uvjetima, ali sunčani zimski dan nam je dopustio da se uvjerimo i u iznimnu prirodnu ljepotu ovog dijela Zadarske županije obilaskom vrela rijeke Une koje predstavlja jedan od vrijednih prirodnih lokaliteta naše županije. Želim vam svima uspješnu i mirnu novu 2020. godinu, rekao je župan Longin tijekom obilaska terena sa policijskim službenicima.

O državnoj granici na kopnu u Zadarskoj županiji, dugoj 48,9 kilometara, brinu djelatnici Policijske pogranične postaje Gračac. Državna granica proteže se dvjema rijekama, Krkom u dužni 4,9 km, te Unom 4,4 km. Ostatak je kopnena ili zelena granica u dužini od 39,6 km.

Postaja granične policije Gračac je mješovita policijska postaja, druge kategorije. Smještena je na sjeveru Zadarske županije sa sjedištem u mjestu Srbu, u Zagrebačkoj ulici. Obuhvaća pretežno planinsko i brdovito područje od oko 1.018 kilometara kvadratnih. Po površini koju obuhvaća spada u jednu od najvećih Policijskih postaja u Republici Hrvatskoj, koja na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove granične, temeljne i kriminalističke policije, te upravne poslove.