Desetak dana nakon ekološke katastrofe na rijeci Zrmanji, napokon je stigla reakcija nadležnih. Hrvatske vode danas su, po nalogu Državnog inspektorata, postavile upijajuće brane za sprječavanje daljnjeg onečišćenja. Čisti se i okolni šaš zagađen mazutom, javlja Dnevnik Nove TV.

Državni inspektorat tvrdi da ni u jednom trenutku nije došlo do uginuća životinja, te da u pitanje nije dovedena zdravstvena ispravnost vode u Zadarskoj županiji.

"Mi smo došli u kontrolu izvršenja našeg rješenja naše inspektorice u kojem je utvrđeno da Hrvatske vode provode to rješenje", rekla je Iva Dunatov iz Područnog ureda Državnog inspektorata u Zadru.

Također, dodala je Dunatov, u rješenju je utvrđeno da su Hrvatske vode "odradile raspršivanje disperzijskim sredstvima te upijajućim tkaninama i upijajućim branama kako se sada u postupku onečišćenja ne bi ta onečišćena tvar spuštala nizvodno".

Glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin potvrdila je da policija, u suradnji s nadležnim službama, provodi izvide zbog onečišćenja rijeke Zrmanje.

- Poduzimaju se sve mjere i radnje iz naše nadležnosti, potvrdila je i za naš portal Grbin.