Hram košarke u Jazinama godinama propada a uvjeti za igranje i treniranje nisu adekvatni prvoligaškom rangu kojeg imaju Sonik Puntamika i Jazine-Arbanasi, upozorio je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća Daniel Radeta (SDP).

- Trebalo bi naći barem sredstava za krov koji prokišnjava, da se ne u uništi parket. Zadnja utakmica odgođena je desetak minuta jer nije bilo struje i nije se moglo igrati. To je najviši rang košarke, dvorana bi trebala biti ozbiljna i trebalo bi se više ulagati u nju, upozorio je Radeta.

S njim se nije složio Dado Burčul (HDZ), koji smatra da dvorana ima nedostataka ali je generalno dobra.

- Mirko Jošić i Dan Marinović dobro skrbe o Jazinama. Ali Mocire su potpuno neadekvatne, tamo su nedavno bile univerzitetske sportske igre, tu se igra rukomet, mali nogomet, igraju mala djeca. A sanitetski čvorovi ne rade, igrači se nemaju gdje otuširati. Ulagalo se u grijanje, ali to je bacanje novca jer nema izolacije, to je obična lata, paneli, zidovi su od stakla, praktički Jazine broj 2. A Jazine su stvar prošlosti, rekao je Burčul.

Pročelnica za kulturu i šport Dina Bušić rekla je da je svjesna problema, ali se nastoji strateški razmišljati.

- Ja i gradonačelnik smo bili prije dva tjedna u Jazinama i nismo vidjeli da ima problema s krovom, provjerit ćemo odmah ako ih ima. U 2019. smo dosta ulagali u dvoranu, riješili smo rasvjetu, semafore, grijanje, nove bojlere, ranije su riješeni toaleti. Postoji još potreba, ali novac konstantno ide za stavke uređenja, održavanja, režija. Na Mocirama je riješen sanitarni čvor za igrače, ali ne i za suce, u sljedećoj godini i njih ćemo urediti, rekla je Bušić.