U vijećnici stare škole u Svetom Filip i Jakovu jučer je održana izvanredna Skupština DVD-a Sv. Filip i Jakov koju je predvodio predsjednik Društva Zoran Pelicarić.

Pelicarić je pojasnio, s obzirom da se dosadašnji zapovjednik gosp. Joško Majica „zahvalio" na toj časnoj dužnosti koju je obavljao 25 godina i četiri mjeseca, a u svojoj 69 godini života, upravni odbor je temeljem članka 50. Statuta DVD-a Sveti Filip i Jakov na svom 11. sastanku u ovom mandatu dana 11.12.2019. godine, u dogovoru sa članovima DVD-a donio prijedlog o imenovanju zapovjednika, zamjenika zapovjednika i tajnika na određeno vrijeme odnosno do kraja mandata aktivnog upravnog odbora, a to je treći mjesec 2021. godine. Napomenuo je da su se dogovorili sa Joškom da u granicama svojih mogućnosti još neko vrijeme bude na raspolaganju budućim i operativnim članovima, te upravi u izvršavanju intervencija, zadataka i obveza koje nam svima zajedno predstoje.

Na prijedlog upravnog odbora za novog zapovjednika izabran je Stjepan Marko Batur, za zamjenika zapovjednika Nikola Zrilić, a za tajnika Denis Erstić. Nakon usvajanja prijedloga od strane Skupštine, Pelicarić je čestitao imenovanima na izabranim funkcijama, te im zaželio puno uspjeha u radu.

- Evo u 69. godini života, nakon 47 godina provedenih u vatrogastvu, te 25 godina i 4 mjeseca u DVD-u Sveti Filip i Jakov kao zapovjednik, došlo je vrijeme kada ovu funkciju, a s njom i odgovornost preuzimaju mlađe snage. U ovih 25 godina postojanja Društva smatram da se puno postiglo, slovili smo među boljim DVD-ima u županiji što dovoljno govori koliki smo uspjeh svi zajedno postigli. Svi zajedno smo doprinijeli da ovaj DVD kotira visoko, a sada je na vama mladima da zadržite tu ljestvicu visoko, pa čak i da je podignete. Na kraju svega moram reći hvala mojoj obitelji na razumijevanju, posebno ženi koja me trpila svih ovih godina, svakodnevno slušala vatrogasne teme i bila mi podrška, rekao je Majica, zaželjevši kolegama što manje intervencija, a što više zajedničkog druženja i vježbi.

Pelicarić je na zahvalio Jošku u svoje ime kao i u ime svih članova DVD-a za sve što je učinio za Društvo te mu uručio prigodni poklon.