- Redovito se krši pravilo jednosmjerne Ulice Nikole Šopa pored Bauhausa. Nema tog građanina koji njom nije prošao u zabranjenom smjeru. I ne samo to, u prekršaju su i vozila njemačkih, talijanskih, riječkih i zagrebačkih registarskih oznaka. Više vozila prođe u krivom smjeru nego dozvoljenom, piše nam čitatelj koji nam je u prilogu poslao i video koji svjedoči toj činjenici.


View on YouTube

Iz Policijske uprave zadarske doznajemo kako policijski službenici učestalo obavljaju nadzor sigurnosti cestovnog prometa u navedenoj ulici te je u periodu od 1. prosinca do danas sankcionirano 20 vozača zbog vožnje u suprotnom smjeru. Za navedeni prekršaj je predviđena novčana kazna od 2000 - 5000 kuna. 

- U predstojećem će se razdoblju se i nadalje nastaviti nadzor prometa na navedenoj prometnici kako bi se sankcionirali nesavjesni vozači, priopćila je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Tijekom ljetnih mjeseci (15. lipnja - 15. rujna) ova ulica na zahtjev stanara postaje dvosmjerna zbog blizine trgovačkih centara. S obzirom na opterećenost, čini se da bi dvosmjerna regulacija bila dobro rješenje i kroz zimske mjesece. No prije toga potrebno je izregulirati i suženje koje stvara glavobolje tamošnjim stanarima.