Susret zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i djece s posebnim potrebama s područja Zadarske nadbiskupije održat će se u nedjelju, 29. prosinca na blagdan Svete Obitelji u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 16,30 sati.

To je prvi takav susret kojega je nadbiskup Puljić poželio održati potaknut i dirnut prizorima majki i djece iz spektra autizma nakon što je sudjelovao na velikom koncertu suvremene duhovne glazbe u sportskoj dvorani Jazine kada je prihod od prodaje karata pomogao zadarske obitelji s djecom iz spektra autizma.

- Susret je znak osobite ljubavi i svijesti kako postoje među nama najpotrebniji od potrebnih, "najmanjih" od malenih, kojima je potrebna osobita pomoć, pažnja i zaštita. Božićni blagdani prigoda su za zajedništvo i susrete na koje nas potiče Mali Isus. Njegova malenost potiče nas da usmjerimo pogled osobito prema djeci. Na području Zadra djeluje nekoliko udruga koje okupljaju djecu, mlade i starije s posebnim potrebama. Moja je želja okupiti u katedrali sv. Stošije djecu s posebnim potrebama i njihove obitelji, ohrabriti ih, izraziti im poštovanje za njihovo svjedočanstvo požrtvovne ljubavi te na taj način započeti tradiciju susreta u katedrali koja je središte i majka svih crkava Nadbiskupije. Božićno vrijeme i blagdan Svete Obitelji pravi su trenutak za takav susret kada slavimo rođenje Emanuela - Boga koji je s nama na našem životnom putu, poručuje nadbiskup Puljić pozivajući obitelji djece s posebnim potrebama na dolazak.

Uz i glazbene izvedbe, na susretu će se mons. Puljić obratiti djeci i prigodno ih darovati. Na osobit način će uputiti pastirsku riječ podrške roditeljima, u želji da ohrabri majke i očeve u njihovom roditeljstvu koje je protkano trpljenjem zbog raznih vrsta tjelesne patnje koju proživljavaju njihova djeca razne dobi. Unatoč tome, te su obitelji primjer velike požrtvovnosti i utjelovljenja Isusovih blaženstava u svom životu. Na tome im nadbiskup Puljić želi čestitati i izraziti im priznanje.

Pozvane su obitelji iz Udruge za autizam Zadar, Centra za Down sindrom i dječjeg vrtića Latica. Ako do nekoga možda nije došao poziv nadbiskupa, putem medija nadbiskup Puljić poziva sve roditelje koji imaju dijete s teškoćama u razvoju da dođu na taj duhovni susret.

Na susretu će u ime roditelja prigodnu riječ uputiti Daniela Dunat Amon, majka iz Udruge za autizam Zadar.