Jučerašnja sjednica Gradskog vijeća trajala je 13 i po sati. Iako su oporbeni vijećnici bunili se zbog dana kada je sjednica sazvana, a još više zbog obimnog i značajanog dnevnog reda, bez većih drama usvojeno je 45 točaka. Za rekordni iznos proračuna, oporbeni vijećnici su ustvrdili kako taj iznos od preko 700 milijuna kuna, lijepo izgleda, ali to nije relano stanje izvornih gradskih financija, i nije razvojan.  Kako nije, uzvratio je predsjednik Gradskog vijeća, Zvonimir Vrančić, kad će se njime financirati veliki projekti koji su dugo čekali: škola na Bokanjcu, aglomeracija, Providurova palača, Centar za mlade.

Najviše pobune, a najmanje rasprave bilo je kod donošenja IV. izmjena Prostornog plana, koje zajedno s ostalim materijalima, a to su stotine stranica, vijećnici iz oporbe nisu imali kada ni pročitati, a kamoli proučiti. No, vladajućima je sve jasno, pa je tako sve i usvojeno većinom glasova.

Najaktivniji vijećnik bio je SDP-ov Jure Zubčić koji je započeo i završio s pitanjima. Novi vijećnik Duje Stanišić gotovo svaki svoj upit vezao je za Petrčane. Uz poznate komunalne probleme tog mjesta, osobito s TZ Grada i Nasadima, Stanišić  je najavio izdvajanje tog mjesta iz Grada Zadra.

Nitko to nije komentirao, a najmanje gradonačelnik Branko Dukić koji je u 22. 30 sati vijećnicima poželio sretne blagdane i pozvao ih da uzmu male darove koje im je pripremila gradska uprava.