Premuda je od petka popodne ponovo bez struje, izvjestili su iz MO Premuda, koji nije niti formiran, preko Facebook stranice tog pučinskog otoka u sastavu Grada Zadra.

U prekidu je, izgleda, podmorski kabel između Silbe i Premude, a kvar još nije ni lociran. Elektra je danas, kao vatrogasnu mjeru, poslala agregat koji će raditi dok se kvar ne otkloni. Svjesni smo činjenice da je jedino zamjena kabela između Silbe i Premude trajno rješenje problema, jer ovo je već ne znamo koji po redu kvar u protekloj godini, a sve se vrti više-manje oko spornoga kabela, koji je star preko 50 godina.

Nažalost odgovorni u HEP-u, ministarstvima, Vladi i ne znamo ni sami gdje, još nisu došli do zaključka da je
PODMORSKI KABEL IZMEĐU SILBE I PREMUDE POTREBNO PROMIJENITI!

Te činjenice su svjesni jedino mještani Premude koji zbog nestanka struje preživljavaju kao u 17. stoljeću, a već smo debelo zagazili u 21. pa molimo sve gore nabrojane da se malo trgnu i poduzmu nešto više od pukog krpanja kabela i odgađanja problema do slijedećeg kvara.

Za neupućene koji se vode mišlju, a neš ti par dana bez struje, samo da malo pojasnimo. Kada nestane struje, automatski nestaje i vode, u roku od par sati prazne se rezervne baterije na telefonskoj centrali i na odašiljaću, te nema signala za telefon, mobitel, internet TV, nema bojlera, tuširanja, vode u vodokotliću... uglavnom, tko nije probao, slobodno nek dođe vidjeti kako je lagodan život na otoku.

Kako se ovakvi incidenti obično događaju po lošem vremenu, onda još i brod ne vozi, trajekt ne pristaje i kao šlag na torti je jučerašnji pulente maeštro koji je poharao Krijal. Rezultat su dva potopljena kaića, klupice na školjeri i kućica za prodaju karata skoro pometena s rive, izvijestili su s Premude slikom i riječju.