Napeto je bilo večeras u Medulićevoj 2. Zadarski HDZ-ovci pozorno su pratili rezultat svoje kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović koja je ušla u drugi krug s 26,65 %, zajedno sa Zoranom Milanovićem koji je iz prvog kruga izašao kao pobjednik s osvojenih 29,55 % glasova. 

- S obzirom na to da je uz Kolindu bio još jedan ozbiljan kandidat na desnici, a to je Miroslav Škoro kojem čestitam na velikom uspjehu, mi smo jako zadovoljni s rezultatom. U drugom krugu Milanović nema što dobiti, može dobiti još 1-2 %, a Kolinda će dobiti velik dio Škorinih glasova. Kolinda ima puno veći potencijal biračkog tijela, nego Milanović jer je on iscrpio sve što ima, ovo je plafon, poručio je bivši zadarski gradonačelnik i aktualni predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Božidar Kalmeta kojeg su mediji duže vremena čekali da izađe iz odvojenog ureda.

Na razini Zadarske županije aktualna predsjednica pobijedila je s osvojenih 36,79 %, no Zadar je ipak izgubila.

- Što se tiče županije, mi smo uz Ličko-senjsku županiju najbolji. Kod nas je Kolinda dobila 37 %, a Milanović 24 %, što je ogromna razlika. U gradu Zadru je skoro egal. Milanović je pobijedio, ali tu se radi o nekoliko stotina glasova. No, opet s obzirom na to da je Škoro dobio 18 % glasova, u drugom krugu očekujemo dobar rezultat. Ako se vratimo 5 godina ranije, tadašnji kandidat SDP-a Ivo Josipović u prvom je krugu u Zadru dobio 1100 glasova više nego Kolinda, pa je ona u drugom krugu dobila dosta više i pobijedila. Apsolutno ne sumnjamo u dobru, sigurnu i veliku pobjedu u drugom krugu, istaknuo je predsjednik ŽO HDZ-a, a nadovezao se i predsjednik Gradskog odbora HDZ Joso Nekić:

- U gradu Zadru popravili smo se u odnosu na prije pet godina i sada ćemo se još više popraviti.

Zadarski gradonačelnik Branko Dukić istaknuo je kako im je "malo muke" zadao Škoro kojem je čestitao na rezultatu.

- Grad Zadar je uvijek znao prepoznavati dobre i kvalitetne ljude pa će tako i Kolinda u sljedećem krugu biti prva i u gradu Zadru jer će Zadar znati da je to izbor koji nas vodi naprijed, a ne na one stepenice na kojima je cijela Hrvatska bila dok ju je vodio Milanović, poručio je Dukić.

Zadarski župan Božidar Longin istaknuo je kako su na razini županije ponovno "pokazali da su najjači". 

- Mi smo zadovoljni, ovo je apsolutna pobjeda. Pobjede u Salima i Kalima pokazuju da se kroz rad vidi rezultat. Temeljeno na tome, sigurni smo i za drugi krug, istaknuo je Longin.

Čelnici zadarskog HDZ-a pred kamere su kao zaslužnog za dobre rezultate uz pljesak gurnuli Šimu Erlića, koji je vodio lokalni stožer.

- Nakon uistinu vrlo intenzivne kampanje, mislim da ostvarili dobar rezultat. Imamo bolji rezultat nego prije pet godina kada smo pobijedili. Vjerujemo u uspjeh i ne bojimo se drugog kruga. Zadar i Zadarska županija će opet pokazati da je HDZ najjači u državi, poručio je Erlić naglašavajući rad Mladeži HDZ-a u kampanji.

Naš fotograf Krešimir Sorić prenosi vam atmosferu iz HDZ-ovog stožera u Medulićevoj 2.