Ideja o promjeni naziva Mjesnog odbora Gaženica, koja postoji već desetak godina, u ponedjeljak će doći na raspored Gradskog vijeća.

Kako stoji u prijedlogu kojeg će predstaviti resorna pročelnica Dolores Grdović Kalmeta, preimenovanje u Mjesni odbor Sinjoretovo jednoglasno je podržano na Zboru građana Mjesnog odbora Gaženica održanom 30. rujna, dok je službeni prijedlog Gradu Zadru podnesen 11. studenog.

Ovakva želja građana obrazlaže se sljedećim razlozima:

- MO Gaženica dobio je ime još krajem 70-ih godina od tadašnje Skupštine općine Zadar zato što je bilo prvo naseljeno područje do Sinjoretova, jer u Sinjoretovu nije bilo naselja. Gaženica je industrijska zona sa sadržajem koji nema veze s naseljem Sinjoretovo niti se teritorijalno uopće preklapaju. Gaženica više ulazi u teritorijalno područje MO Ričine.

- Sinjoretovo je danas naseljeno područje od oko 3200 stanovnika koje nema važnijih dodirnih točaka s Gaženicom. Naselje je po mnogo čemu prepoznato kao Sinjoretovo, u njemu djeluje malonogometni klub Sinjoretovo koji je u drugoj malonogometnoj ligi.

- Ideja o promjeni naziva mjesnog odbora postoji već desetak godina, ne samo zbog toga da se napravi odmak gradskog naselja od industrijske zone, već i iz razloga što naselje raste i dalje, i u budućnosti će obuhvaćati područje veće i potpuno neovisno od industrijskog naselja.

Prije preimenovanja Mjesnog odbora suglasnost za to moraju dati gradski vijećnici.