Povodom nadolazećih blagdana, župan Božidar Longin sa suradnicima je posjetio Dom za starije i nemoćne u Zadru. Korisnicima i osoblju poželio je sretne božićne blagdane te puno zdravlja u novoj 2020. godini. Longin je korisnicima uručio i blagdanski poklon - dvije nove televizije koje je preuzeo ravnatelj Doma Marko Buljat. 

Dom za starije i nemoćne osobe Zadar županijska je ustanova koja u dva objekta u Zadru te u podružnicama u Preku i Salima brine za više od 400 korisnika. Početkom 2019. godine uređenjem nekadašnjeg odjela Fizikalne terapije kapacitet Doma povećan je za 21 korisnika, a skorašnjiim preuređenjem Depadanse, zgrade u neposrednoj blizini matične zgrade Doma na Sfingi, kapacitet bi se trebao povećati za dodatnih tridesetak korisnika.   

Župan Longin pohvalio je povećanje kapaciteta Doma za starije i nemoćne osobe Zadar, ali i podsjetio kako Zadarska županija zbog velike potražnje sufinancira smještaj u privatnim domovima iznosom od 500 kuna mjesečno, za što je tijekom 2019. godine u proračunu osiguran iznos od 2,1 milijun kuna. 

„Znamo da je velika potražnja za mjesta u domovima za starije i nemoćne, a obzirom da su kapaciteti županijskog Doma za stare i nemoćne nedostatni, sufinanciramo smještaj u privatnim domovima. Želimo biti županija koja je stvorila sve preduvjete za kvalitetan život svih svojih građana, a brigu za naše stanovnike treće životne dobi pokazujemo konkretnim mjerama, od sufinanciranja smještaja u privatnim domovima pa do projekata Pomoć u kući starijim osobama i Medicinska skrb starih osoba", kazao je Longin za službene stranice Županije. 

Župan Božidar Longinsa suradnicima je posjetio i Dom za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru. U izaslanstvu Zadarske županije bili su i zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković te pročelnici Katarina Miletić i Bernard Maruna.

Uz pohvale ravnateljici Doma Vesni Dujić i osoblju koje se stručno brine o korisnicima, osiguravajući im visoku razinu socijalne, zdravstvene i emocionalne skrbi, župan i suradnici štićenicima su uručili prigodne blagdanske poklone. 

Blagdansko ozračje pjesmom i recitacijama dodatno su uljepšali učenici Osnovne škole Šime Budinića iz Zadra.