Župan Božidar Longin sa suradnicima je u Domu županije ugostio zadarskog nadbiskupa mons. Želimira Puljića, u tradicionalnom prijamu povodom nadolazećih božićnih blagdana. U pratnji nadbiskupa Puljića bili su generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Josip Lenkić te tajnik nadbiskupa don Damir Šehić.

U srdačnom i otvorenom razgovoru izmijenili su mišljenja o aktualnim društvenim prilikama. Župan Longin naglasio je kako je godina na zalasku bila vrlo uspješna, pogotovo na planu gospodarstva i turizma. Istaknuo je kako je Zadarska županija ove godine ubilježila rekordnu brojku od 62 tisuće zaposlenih, a zaposlenost je kontinuirano rasla i izvan turističke sezone.

Sve su pozitivnije i demografske brojke na području naše županije, jer je zaprimljeno oko 1.500 zahtjeva za naknadu na novorođenu djecu, što je za otprilike pet posto više u odnosu na godinu ranije, a o pozitivnim trendovima govori i činjenica da se na širem području naše županije trenutno gradi ili renovira 30 dječjih vrtića.

Uz prigodne darove, župan Longin je nadbiskupu i suradnicima uputio čestitke povodom nadolazećih blagdana i zaželio puno zdravlja u novoj 2020. godini.