U Vrsima je sinoć održana godišnja skupština LAG-a Bura pod vodstvom Ane Škara.

Skupština je započela prikazivanjem djelovanja kroz proteklu godinu koja je, javljaju iz LAG-a, bila iznimno uspješna za tu akcijsku grupu pod čijim se portfeljom nalazi devet jedinica lokalne samouprave, a to su: Grad Obrovac i općine Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Ražanac, Starigrad, Vrsi i Zemunik Donji. Usvojen je financijski plan za 2020. godinu te su najavljeni novi projekti koji će krenuti nakon 01. siječnja.

Do sad je LAG Bura dodijelio 440 000 eura dok će se 250 000 eura dodijeliti u predstojećem razdoblju.

- LAG Bura održava suradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave koji su u našoj grupi. S Općinom Vrsi smo imali nekoliko uspješnih suradnji kao što je umrežavanje OPG-ovaca putem interaktivne web stranice te voćni trg u Poljicima, naglasila je Ana Škara, voditeljica LAG-a Bura.

Općina Vrsi prijavila se preko mjere LAG natječaja T.O. 2.1.1. Izgradnja i rekonstrukcija javne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete života na području LAG-a u iznosu od 240 000 kuna čime bi se obnovio Sportski centar Gusterna.

Tijekom skupštine, u LAG Bura primljena je komunalna tvrtka Vrsi infrastruktura te poznata poduzetnica Sandra Babac poznatija kao Šinjorina Smokva.