U utorak 17. prosinca, održati će se tribina naslova „Budućnost nakon fakulteta" u organizaciji Sveučilišne organizacije HSS-a Zadar. Tribina će započeti u 18:15 sati, a odvijati će se u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar.

Gosti tribine biti će Igor Radeka, predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja, županijski povjerenik Sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan i Marijan Maroja, član Središnjeg odbora Hrvatskog sindikata zaposlenih u kulturi.

Istraživanje Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu iz 2013. godine pokazalo je da je gotovo 66% iseljenika u zemlje Europske unije visokoobrazovano, a kao glavne razloge iseljenja naveli su nemogućnost financiranja, korupciju, nepoticajno radno okruženje te neravnomjernu razvijenost regija. Što nas čeka nakon fakulteta? Imamo li šanse za dostojnim radnim mjestom? Jesu li oni koji su obrazovani za rad u javnoj službi osuđeni na nezaposlenost? Kako se boriti protiv sustava veza i nepotizma? Na ta i mnoga druga pitanja odgovarati će naši gosti, sindikalni predstavnici.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže sutra u 18:15 u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar!