Sveučilište Sias (SIAS) iz kineske pokrajine Henan i Sveučilište u Zadru (UNIZD) potpisali su prošlog tjedna u Rektoratu Sveučilišta u Zadru memorandum o razumijevanju, kojim je dogovorena buduća suradnja na načelu reciprociteta.

Sporazum koji su potpisali rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican i rektor Sveučilišta Sias prof. Jiansheng Ma odražava interes obje strane za razmjenu znanstvenika, studenata, akademskih podataka i materijala u uvjerenju da će se istraživački i obrazovni proces na obje institucije poboljšati i da će se uspostavljanjem ovakvih programa razmjene povećati međusobno razumijevanje njihovih znanstvenika i studenata.

Njime se otvara mogućnost razmjene akademskog/administrativno-tehničkog osoblja, studenata, akademskih podataka i materijala, ostavarivanje zajedničkih znanstvenih programa ili konferencija te organizacija ostalih akademskih razmjena prihvatljivih za oba sveučilišta.

Uvaženim gostima prezentirani su povijest i sadašnjost zadarskog sveučilišta, a nakon svečanog potpisivanja razmijenjeni su prigodni darovi. Proektori i djelatnici Sveučilišta s gostima su obišli Sportski centar Višnjik, Muzej antičkog stakla i druge gradske znamenitosti.