U Kneževoj palači održana je završna konferencija na kojoj su predstavljeni rezultati projekta STRONGER Ustanove INOVAcija i Sveučilišta u Zadru- Održana je  i panel rasprava na temu „Potencijali brendiranja ljekovitog bilja u Zadrskoj županiji".

Konferencija je održana kako bi se zadarska javnost upoznala s projektom gdje je uloga INOVAcije (Ustanove za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije) bila okupiti, ojačati i povezati prerađivače ljekovitog bilja iz cijele jadranske Hrvatske. Zadarska županija ima velikog potencijala kad je riječ o preradi i proizvodnji ljekovitog bilja, samo zaljubljenike u ljekovito bilje treba educirati i potaknuti na širenje poslovanja. Projekt je okupio više od pedeset korisnika s područja jadranske Hrvatske, od početno zamišljenih pet korisnika koji su prošli različite edukacije, radionice, ali i studijsko putovanje u Provansu, kako bi im se približio najbolji primjer brendiranja ljekovitog bilja.
 
Vrijednost projekta je i njegovo povezivanje s Centrom za razvoj i edukaciju u Poličniku koji je u okviru istog opremljen namještajem i IT opremom, te je tako stvorena baza za njegov nastavak.

Kroz projekt je povezana i znanost s poduzetništvom. Djelatnici sveučilišnog Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu kao članovi projektnog tima značajno su svojim znanjem pridonijeli projektu. Sveučilište je kroz projekt dodatno opremilo laboratorij s raznim uređajima, koji će pomoći pri analizi kvalitete proizvoda i njegovoj preradi.
 
Projektom se osnovao i prvi prekogranični klaster potpomognut grupnom e-platformom za poslovnu suradnju (po modelu B2B), e-učenje i funkcionalna potpora radu klastera.
 
Panel rasprava na temu „Potencijali brendiranja ljekovitog bilja u Zadarskoj županiji" okupila je neke od sudionika projekta (Martina Vukašina - voditeljica projekta INOVAcija; Branka Maričić - UNIZD, Marta Pintur - Udruga za ruralni razvoj, Nives Jurišić - Ljekovito bilje Jerkin, Viktorija Vegar Košuta UP Studio) koji su na licu mjesta govorili o svojim iskustivima, značaju samog projekta, ali i o mogućnostima koje je projekt STRONGER ponudio u budućem razdoblju.
 
Osim navedenih ostvarenih ciljeva projektom su se i privatno povezali brojni uzgajivači i prerađivači ljekovitog bilja. Upravo njihovo prijateljstvo omogućava im zajednički nastup na tržištu, razmjenu ideja i znanja, kao i novih iskustava, bilo na polju njihovog rada bilo u izazovima zahtjevnog tržišta. Projektom se uspješno aktivirao ovaj mikro sektor u sve tri zemlje, čime se inicirala suradnja koja je javna i transparentna.