ZADAR- Gaženičku cestu, na dijelu od rampe do rampe, prometna policija bi trebala zatvoriti jer ugrožava sigurnost prometa. Znaju to najbolje stanovnici Bibinja koji tu cestu najviše koriste, jer im je bliže i jer izbjegavaju kamere koje nadziru brzinu na Jadranskoj cesti.

I onda im se dogodi da na Gaženičkoj cesti, koja je neosvjetljena i poplavljena uslijed ovih pustih kiša, upadnu u rupe, a od udarca pukne guma. Jednom Bibinjicu čak i dvije odjednom. Gaženička cesta zapravo ne sliči na prometnicu.

Sanacija te ulice bila je aktualna ovo proljeće. Tada su novinari, na poticaj jedne građanke, otkrivali čija je to cesta. Iako smo tada dobili informaciju da je za nju odgovorna tvrtka Luka Zadar, mi smo upit ipak poslali Lučkoj upravi Zadar koja gospodari tim velikim lučkim područjem u sklopu kojeg je Gaženička cesta. Vrlo brzo smo od ravnatelja Roberta Škifića dobili povratnu informaciju:

Područje teretne luke Gaženica u koncesiji je tvrtke Luka Zadar d.d. do 2039. godine te je Luka Zadar odgovorna za održavanje predmetnog lučkog područja. U sklopu investicijskih planova za sljedeću godinu, Luka Zadar d.d. se obvezala sanirati kritične dijelove lokalnih lučkih prometnica na svom koncesijskom području, pisani je odgovor ravnatelja Lučke uprave.
U pokušaju da to provjerimo kod direktora Luke Zadar, nismo uspjeli. Direktor Mario Devošić iz Zagreba, u petak je bio u Zagrebu i tajnica je obećala da će nam se on javiti. Rekli smo i zbog čega pitamo, ali poziv nismo dočekali.