Posljednje izmjene Prostornog plana (PP) Grada Zadra dobile su suglasnost nadležnog Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te će ga usvojiti Gradsko vijeće na sjednici 23. prosinca.

Četvrte izmjene Prostornog plana Grada Zadar radio je Block projekt i na njega su održane dvije javne rasprave. Konačni prijedlog Prostornog plana ne donosi velike promjene osim što se njime reguliraju prometni koridori, definiraju se pojedine lučice te status zadarske rive koja prelazi u ruke Države. Usvajanjem Prostornog plana, Sveučilište u Zadru moći će dobiti građevinsku dozvolu za preuređenja onog opasnog rugla od bivšeg Tehničkog centra. 

U Planu nije uvrštena montaža garaža na Ravnicama jer se Ministarstvo državne imovine usprotivilo tom naknadnom prijedlogu koji je na ponovljenoj javnoj raspravi dostavljen iz Grada Zadra.

Nakon stupanja na snagu PP Grada Zadra, iz Odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje spremni su na nove izmjene tog osnovnog prostornog dokumenta. Razlog tome je želja precizirati mjesta i uvjete za turističke objekte i to visoke kategorije, doznaje se od pročelnika Darka Kasapa koji najavljuje odluku o petim izmjena PP koja će biti spremna za jedno od prvih Gradskih vijeća u 2020. godini. Gradska uprava time bi dala zaokret u profiliranju zadarske destinacije preko uređenja ili gradnje novih hotela visoke kategorije. Kao što su već potencijalnim investitorima dali poticaj od 20 posto popusta na komunalni doprinos uz građevinsku dozvolu za gradnju novih ili rekonstrukciju postojećih građevina za hotele s pet zvjezdica.