ZADAR- Zračna luka Zadar sutra će obilježiti 50 godina svog postojanja u Arsenalu. Iako se radi o javnoj instituciji, proslava je zatvorena za javnost što je presedan u zadarskom javnom prostoru.
Pola stoljeća zadarskog aerodroma time je pretvorena u privatnu zabavu s koje novinari ne smiju izvještavati slikom i riječju. Tako je odlučila uprava na čelu s direktorom Josipom Klišmanićem kojeg su umirovljeni zaposlenici upravo preko medija podsjetili na dan kada je otvoren aerodrom i na potrebu da se tako važan događaj obilježi.

Za razliku od Tankerske plovidbe, koja je privatna kompanija i imala je pravo raditi obljetničku feštu bez javnosti, Zračna luka je javna. Uz Državu su vlasnici Zadarska županija i Grad Zadar - ali javni interes je isključen. Netko ga je odlučio ukinuti  kao da je to privatna "prčija" a ne promocija zadarskog aerodroma.

 Isti ti mediji prate poslovanje Zračne luke Zadar od prvog aviona u Zemuniku, preko ona dva koja su 1993. godine sletjeli nakon Maslenice, do zrakoplova Ryanaira kojim je omogućen ne samo promet na do tada pustom aerodromu već i polet zadarskog turizma.

Pozivnice za sutrašnju proslavu, na kojoj će pjevati Nina Badrić, upućene su i bivšim direktoricama i direktorima te svima s liste protokola vlasti, ustanova ...itd. Međutim, novinari nisu pozvani na proslavu pola stoljeća od uspostave zračnog prometa u Zadru.  Ispada kako se uvijek pojave neki koji misle da je sve s njima počelo.