Ryanair će vratiti bazu u Zračnu luku Zadar s tri zrakoplova Laudamotion za sezonu 2020. godine.

Sa zrakoplovima te kompanije koja će biti stacionirani zajedno s posadama u Zemuniku, u redu letanja dodat će se još 11 linija.

U sezoni koja počinje u travnju, bit će 31 linija koju će održavati Ryanair i sestrinska tvrtka Laudamotion, kompanije koja je nekad pripadala Niki Laudi, vozaču Formule 1. Ryanair će ponovno vratiti liniju za Pariz, koja je ukinuta lani kada je Ryanair zatvorio bazu u Zadru s jednim zrakoplovom.

Iz proširene zadarske baze uspostavit će se nove linija za Aarhus u Danskoj, Rigu, Cork te Bremen, Gdansk, Kaunas, Liverpool, Maastricht, Toulose i Wroclaw. 

Promotivna cijena od 21.99 eura za putovanja u svibnju i lipnju mogu se kupiti od četvrtka u ponoć, uobičajena je kampanja Ryanaira.

Direktor Ryanaira, Eddie Wilson, procijenio je da će prevesti 627 tisuća putnika na svim zadarskim linijama, što je bio prošlogodišnji promet Zračne luke Zadar.

Veliko povećanje prometa bit će nam poticaj za brže ostvaranje plana širenja aerodroma, kazao je Josip Klišmanić, direktor Zračne luke koja je predstavila pobjedničko idejno rješenje za novi terminal.

- Povratak baze Ryanaira u Zadar s tri zrakoplova veliko je priznanje Zadru, i kao zračnoj luci, ali i kao destinaciji. Rast ponude Ryanaira prema Zadru iz svih krajeva Europe proteklih godina pokazuje kako Zadar i Hrvatska imaju što za ponuditi našim gostima. Ryanair čini Zadar i Hrvatsku dostupnijima cijeloj Europi, ali ne zaboravimo, i Europu Zadru i Hrvatskoj, izjavio je Klišmanić.

U Ryanairu su u razmišljanjima da povežu Zadar sa Španjolskom, a iz Splita, koji je najveća hrvatska avio destinacija ostaju samo na liniji za Dublin, povratne su informacije na novinarska pitanja. No, nema odgovora o letenju te niskotarifne, a visokoprofitabilne kompanije izvan turističke sezone.