U srijedu, točno u podne, znat će se je li stigla ponuda američkog investitora Blackard Global Inc za turistički projekt Južni Pašman.

Amerikanac Jeff Blackard jedini je u ožujku prošle godine pokazao interes za taj dugo pripreman projekt Općine Pašman koja je stoga raspisala natječaj da investitor, čija je sposobnost provjerena u prvom krugu, u drugom krugu dostavi ponudu. Poziv se odnosi na poznatog investitora koji je imao rok od 150 dana da do 8. srpnja dostavi ponudu. Međutim, njegova kompanija iskoristila je pravo na produžetak od tri mjeseca. Prvo u rujnu na dva mjeseca, a onda su opeti zatražili i dobili još jedan mjesec produžetka roka. Odlukom Općinskog vijeća, taj rok završava najkasnije do 11. prosinca 2019. godine u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Ponuda američkog biznismana tako će se čekati do posljednjeg trena. Nakon što je Općinsko vijeće Pašmana u ožujku 2018. godine donijeko odluku o sposobnom i jedinom zainteresiranom investitoru, on je pozvan na "realizaciju turističkog razvojnog projekta Pašman Rivijera na lokaciji Južni Pašman." 

S adrese Blackard Global, Inc. Principal Office, 401 Adriatic Pkwy Suite 700, McKinney Texas 75070 očekuje se, shodno općinskoj odluci, ponuda na natječajnu dokumentaciju u sklopu koje je i Ugovor o pravu građenja i zakupu zemljišta za realizaciju turističkog razvojnog projekta Pašman Rivijer.

Natječaj je trebao biti raspisan u veljači 2019. godine. Uz najnoviju odluku Općine Pašman, objavljen je i okvirni plan termina u provođenju ulaganja u projekt Južni Pašman.

Pri kraju procedure planirano je provođenje dokapitalizacije društva Pašman Rivijera d.o.o. u sudskom registru od strane odabranog investitora Blackard Global Inc.

Završni postupci trebali bi biti podmirenje nominiranih obveza iz natječaja Pašman Rivijera te stupanje na snagu Ugovora o osnivanju prava građenja i zakupa zemljišta na južnoj strani otoka Pašmana. O milijunima, koji bi se trebali uložiti u greenfiled projekt, suvišno je govoriti, dok ponuda ne dođe na stol u Općini Pašman.