Proračun Zadarske županije za 2020. godinu planiran je u iznosu od 1,3 milijarde kuna, dok projekcija za sljedeće dvije godine iznosi 1,14 milijardi kuna. To je povećanje od 299,3 milijuna kuna, u što ulazi i novac potreban za rad tijela Ureda državne uprave, koji se ukida.

Na sjednici Županijske skupštine župan Božidar Longin prihvatio je jedan od dva ponuđena amandmana, onaj vijećnika Darka Pedića iz vladajuće koalicije (HRAST), o nabavi aparata za razbijanje kamenca na bubrezima za Odjel urologije Opće bolnice Zadar. Odbio je inicijativu Ivana Matića (MOST) o izgradnji poligona za sportsko penjanje u Obrovcu.

- To nisu ogromna sredstva, oko 150.000 kuna, a Obrovac bi postao poseban u Zadarskoj županiji po jednoj pozitivnoj stvari, rekao je Matić. Longin je odgovorio kako se u Starigradu već radi penjački centar koji će moći koristiti svi koji se bave tim sportom.

Nije samo problem u projektima koje treba dogovarati, nego i u onima koji su dogovoreni za proračun aktualne godine. Jedan od njih je gradnja sportskih igrališta kod škola na Boriku.

- Amandman je prihvaćen a projekt nije realiziran. Sramotno je da projektant godinu dana ne može napraviti projekt za dva školska igrališta, rekao je Meštrović, no datum o početku gradnje nije dobio.