Povodom proglašenja Grada Zadra najboljim gradom u 2019. godini u kategoriji povlačenja sredstava iz EU fondova jučer se održala proslava uz koncert grupe Retrodukcija u crkvi sv. Dominika kod Kazališta lutaka Zadar. 

Neformalno druženje organizirano je za vodstvo i djelatnike Grada Zadra, posebno odjela za EU fondove i brojne suradnike na projektima - udruge, projektante, izvođače radova, medije, brojne lokalne i državne institucije...

Podsjetimo, u listopadu na svečanoj dodjeli u sklopu Dana regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku nagradu za Najbolji grad primili su gradonačelnik Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Ante Babić te pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić. Zadru su konkurenti u kategoriji bili Križevci, Ludbreg, Karlovac te Zagreb.

U četverogodišnjem razdoblju (2013-2018.) Grad Zadar proveo je 25 projekata ukupne vrijednosti više od 90 milijuna kuna, dok je trenutno u provedbi 136.280.018,08 kuna vrijednosti projekata financiranih sredstvima Europske unije, od čega 114.771.759,78 kuna bespovratnih sredstava.

Atmosferu jučerašnje večeri zabilježio je naš fotoreporter Marko Dimić u velikoj fotogaleriji!