Prof. dr. sc. Gordane Buljan Flanderu Kneževoj palači održala je predavanje pod nazivom „Znanost i umjetnost ljubavi".

Buljan Flander i Hrvatska udruga leukemija i limfomi upoznali su se kroz rad na posebnom projektu. Tom prilikom spomenula je kako rijetko ima priliku predavati o ljubavi, podršci, snazi... svemu onome što čini i predstavlja ljudske unutarnje alate i mehanizme koji se koriste u suočavanju s teškim životnim situacijama i tijekom njih. 

Kako "napuniti osobne spremnike" tijekom života da bi ih mogli upotrijebiti za pomoć drugima i sebi? Svi s iskustvom malignih bolesti u obitelji znaju kako se život u jednom trenutku promijeni. Nastavljaš kao roditelj, partner, prijatelj, poslovni čovjek, socijalno i društveno biće... ali bolest se progura na prvo mjesto i složi svoju listu prioriteta. Isto je i u svim drugim teškim životnim situacijama. Kako napuniti naše unutarnje "spremnike" za te situacije. Što znanost kaže? 

Profesorica Gordana Buljan Flander Zadranima je kroz predavanje "Znanost i umjetnost ljubavi" približila svoja saznanja o toj tematici, a oni su punom dvoranom i pjesmama klape Leut zahvalili na ovom predivnom adventskom događanju. Predavanje je organizirao HULL Zadar kao poklon svim sugrađanima u mjesecu darivanja.