Sveti Nikola, alias Jere Bilan iz svoje je vreće  izvukao i zamjeniku ravnatelja bolnice, dr. Ediju Karucu uručio simboličan ček na iznos od 81. 116 25 kuna. Svetom Nikoli pomogle su njegove pomoćnice - anđelice da prvi put učenici daruju zajednici.

I prvi put je ceremonijal uručenja donacije bio izvan  zadarske  bolnice. Ravnatelj škole, Svetko Perković na tome je inzistirao. Želio je da učenici budu svjesni potrebe darivanja i pomaganja uz odgoj svojih nastavnika.
Pomorska škola za iznos na čeku kupila je uređaj za kardiogiju - točnije defibrilator. Mogla bi se ta akcija nazvati "od srca srcu". Uređaj je kupljen od novca kojeg škola zarađuje kao posrednik pri zapošljavanju učenika kroz Učenički servis Pomorske škole.

Taj novac se ulaže u opremu škole koja je u korak s tehnologijom, podiže se standard učenika u svim oblicima, a daje se i za zajednicu. Pa je tako za za blagdan sv. Nikole, zaštitnik mornara, a što će učenici Pomorske škole uglavnom i biti, za Dom sv. Frane odneseno 75 paketa, darova za dobre štićenike, dok je zadarskoj bolnici kupljen uređaj. On koristi građanima Zadra, ali i gostima tijekom turističke sezone od koje i učenici kroz sezonsko zapošljavanje imaju koristi.

- Mislim da je normalno vraćati zajednici. To je stvar odgoja, kulture pa i vjere. U našoj školi svi smo takvog stava i ne osvrćemo se na "hatere", kazao je ravnatelj Perković. Dok imamo dijelmo, a kad ne budemo imali pitat ćemo za pomoć, poručio je među ostalim ravnatelj Pomorske škole.