U Maloj vijećnici Grada Zadra danas je potpisan ugovor o izgradnji Centra za mlade na prostoru bivše Vojarne Stjepan Radića, uz Gradsku knjižnicu Zadar. budućem centru, koji bi trebao biti sagrađen za 14 mjeseci, bit će osiguran prostori za udruge, igraonice, aktivnosti poput, plesa, koncerata i slično. U velikoj multimedijalnoj dvorani bit će 250 mjesta, a na katu uređeni uredi gradske administracije i udruga.

- Današnje potpisivanje je zadnja stepenica u gradnji centra. To pokazuje nastojanje gradske uprave da radi na dobrobit mladih i djece. Nedavno smo ugovorili gradnju zgrade menze i studentskih paviljona u Novom kampusu, gradimo nove osnovne škole na Ploči i Bokanjcu, pri završetku su radovi na centru u Mocirama, obogatili smo rekreativne sadržaje na Višnjiku, smanjili cijenu vrtića, proširili vrtićke programe i omogućili smjenski rad, besplatno podijelili učenike i povećali iznose stipendija. One nešto starije u ovoj mladoj populaciji potičemo na inovativnost kroz poduzetnički inkubator, a sljedeće godine nadam se da krećemo i s izgradnjom stanova iz programa poticane stanogradnje. Ulažemo u mladu populaciju i vjerujemo da će nam se na kraju to vratiti, rekao je pri potpisivanju gradonačelnik Zadra Branko Dukić.

Ugovor vrijedan 32 milijuna kuna potpisao je savjetnik Uprave Brodomerkura Tomislav Petrović. Rok za završetak radova je 14 mjeseci, a oni će se odvijati i u turističkoj sezoni. Gradnja ne bi trebala ugroziti niti održavanje KvartArta, koji je sljedeće godine također predviđen na lokaciji uz budući Centar.

- Mi smo polako ostarjeli čekajući ovaj Centar za mlade, pa sada pozivam novu generaciju da se uključi u kreiranje programa, predloži svoje aktivnosti i osmisle kakav bi on trebao biti, rekao je gradonačelnik Dukić, pokazujući i čestitku koju mu je u povodu potpisivanja ugovora poslala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

- Prilikom nedavnog posjeta Zadru kao i proljetos na proslavi Dana Sveučilišta uvjerila sam se kako je Zadar grad mladih i dinamičnih ljudi u kojem se mogu obrazovati, ostvariti svoje profesionalne potencijale i ostati živjeti u svom prekrasnom gradu. Svaki projekt koji tome pridonosi korak je prema podizanju standarda društvenog života, stoga čestitam gradskim vlastima na kontinuiranom radu u ostvarivanju programa koji će pridonijeti kvaliteti kulturnih i društvenih sadržaja za sve dobne skupine, posebno za mlade ljude koji stvaraju budućnost svoga grada, poručila je predsjednica.