Sedma po redu manifestacija dodjele Volonterske ruke održala se i ove godine u Kneževoj palači, obilježavajući današnji dan, 5. prosinca kao Međunarodni dan volontera. Nagrada je osmišljena i izrađena volonterski od strane učenika zadarske Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, a odluku o dobitnicima dvije Volonterske ruke, za naistaknutijeg pojedinca i organizaciju, donijelo je Partnersko vijeće pri Volonterskom centru Zadar sastavljeno od predstavnika Gradske knjižnice, predstavnice Zadarske županije i predstavnike jedne organizacije civilnog društva.

Sve su prisutne pozdravili i voditelj Volonterskog centra Josip Vidov, kao i zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać te zamjenik župana Zadarske županije Šime Mršić.

- Volonterstvo je temelj svake zajednice, ono nas čini plemenitima i boljima. Hvala vam što pružate pomoć potrebitima, ali i vraćate vjeru u naše društvo kojemu svi pripadamo. Iskrenost, osjetljivost, poštenje, odgovornost... samo su neke od vrlina koja vas krase, kazala je Surać volonterima prije dodjele nagrada. 

Dobitnica ovogodišnje "Volonterske ruke" za naistaknutijeg volontera je Pera Varović, inače članica udruge Nada - za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obitelji ovisnika. Zahvalnicu su dobili i: Zoran Šterger, Anamarija Ivković, Marko Džaja, Ljerka Paleka, Jakov Vrančić, Petra Rundek-Vrdoljak, Bruna Bišćan i Josipa Romić.

Dobitnik "Volonterske ruke" za razvoj volonterstva na području Zadarske županije je Udruga mladih „Ahimsa", čiji su članovi i članice doista promijenili i aktivirali brojne volonterske programe, između ostalih onog u Domu za odgoj djece i mladeži, Zadarskom azilu i Domu za starije i nemoćne osobe Zadar.

Ostali nominirani za organizatore volontiranja bili: Društvo oboljelih od multiple skleroze Zadarske županije, Hrvatska udruga leukemija i limfomi (podružnica Zadar), Udruga slijepih Zadarske županije, Obrtnička škola Gojka Matuline Zadar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Svjetlo" i PPVŠ Stanka Ožanića Zadar. 

Za vrijeme svečanosti, za gitarom je volontera Marin Modrić.