Donacijom Vodovoda riješen je jedan od gorućih problema na našem odjelu, istaknuo je voditelj Odjela za kliničku radiologiju dr. Damir Kasap prilikom današnjeg potpisivanja donatorskog ugovora u Općoj bolnici Zadar.

Od iznosa od 139 tisuća kuna kupljene su radne stanice za poboljšanje očitanja nalaza mamografije. 

- Koliko god je dobro u nekim stvarima biti prvi, toliko je to i loše. Mi smo tako prvi od svih općih bolnica, prije 10-ak godina, krenuli u digitalizaciju i ostali smo na razini te opreme. Ova oprema nam je vrlo važna i zbog same kvalitete i zbog obnavljanja. U jednom je trenutku čak cijela dijagnostika dojke došla u pitanje zbog tih zastarjelih monitora. Ovi monitori, koji su najnovije generacije i od najboljeg svjetskog proizvođača, omogućit će nam napredak u screeningu, istaknuo je dr. Kasap.

U ime Opće bolnice na pomoći pri uspješnijem dijagnosticiranju i identificiranju raka dojke Vodovodu se zahvalio ravnatelj dr. Željko Čulina, koji je istaknuo kako su uređaji već u funkciji, kao i gradonačelnik Branko Dukić koji na primopredaju nije došao u poslovnom odijelu, već u liječničkoj kuti. Njemu je, naime, danas bio radni dan na Odjelu za ginekologiju. 

- Drago mi je što naša tvrtka donira bolnicu, što će vjerujem nastaviti i ubuduće. Veselim se svakom novom uređaju, kako nama na ginekologiji, tako i na drugim odjelima. Želim da ova bolnica ima što bolju opremu i što više dobrih ljudi, istaknuo je gradonačelnik u doktorskom mantilu.

Direktor Vodovoda Tomislav Matek naglasio je kako ovo nije prva donacija ove gradske tvrtke zadarskoj bolnici. 

-  Nadam se da ovo neće biti ni zadnji put, već da će toga biti i više. Sretni smo što možemo pomoći bolnici i pacijentima, a iskreno se nadam da će uređaji biti što manje u upotrebi, poručio je direktor Vodovoda.