Oko 3 sata u noći u Glagoljaškoj ulici na Relji, na gradilištu budućeg Centra kreativnih industrija, izbio je požar na građevinskom kontejneru u vlasništvu trgovačkog društva.

Požar su ugasili djelatnici JVP Zadar te je na mjestu događaja izvršen očevid kojim je utvrđeno kako je požar izazvan otvorenim plamenom ili dijelovima gorivih tvari, a uslijed čega je kontejner u potpunosti izgorio, izvijestila je zadarska policija.

Materijalna šteta iznosi oko sto tisuća kuna, a u tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Doznajemo kako je vrijednost samog kontejnera oko 15 tisuća kuna, dok ostatak štete čine vrijedni alati koji su bili unutra, a u požaru su potpuno uništeni.

Riječ je o iznimno uređenom gradilištu tvrtke Sitolor iz Slavonskog Broda koje ima i anagažiranog čuvara. Zanimljivo je kako je nepoznati počinitelj znao točno u kojem će trenutku čuvar biti nakratko odsutan. Nasreću, oprema je osigurana.