Državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver, rodom iz Škabrnje, danas je u Bruxellesu predsjedao Vijećem ministara. Kako su izvijestili iz Europske unije, zbog političke situacije u Finskoj predsjedateljica Sanna Marin vratila se u Helsinki usred sastanka Vijeća, što je "otvorilo vrata" za hrvatskog predsjedatelja.

- Danas sam u Bruxellesu predsjedao Vijećem ministara. Iako još uvijek traje finsko predsjedništvo, mi smo morali preuzeti ulogu predsjedatelja iz razloga što se finska ministrica morala hitno vratiti u Finsku. U svakom slučaju, jako dobra, iznenadna vježba, objavio je Bilaver.

- Ministri prometa EU sastali su se u Bruxellesu 2. prosinca, a ministri za telekomunikacije 3. prosinca. Dnevni red sastanka obuhvaćao je usluge digitalnog prijevoza, zakonodavne prijedloge koji se odnose na promet, 5G mrežu i ekonomiju podataka. Sastankom ministara telekomunikacija 3. prosinca predsjedao je ministar (državni tajnik, pr. . a.) Josip Bilaver iz Hrvatske, sljedeće zemlje koja će predsjedati Vijećem Europske unije, objavili su iz EU.