Zadarski nadbiskup Želimir Puljić za vrijeme svečanog misnog slavlja na prvu nedjelju došašća u katedrali sv. Stošije u Zadru za đakona je zaredio Marka Vujasina iz župe Pakoštane.

Marko Vujasin rođen je 18. lipnja 1986. g. u obitelji Luke i Dragice rođene Knežević u župi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima gdje je završio osnovnu školu, a srednju Ekonomsko-birotehničku završio je u Zadru 2005. g. Nakon srednje škole radio je u ugostiteljstvu, u tvrtci Atlantic Grupa te u Tvornici kruha u Zadru. Godine 2009. upisao je izvanredni studij poslovne ekonomije i financija na Veleučilištu Baltazar Zaprešić koji je završio 2012. g. te stručni studij menadžmenta na Veleučilištu u Šibeniku koji je završio 2014. g.

U rujnu te godine upisuje kao laik studij teologije na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu gdje je diplomirao 2019. g. Želio je kroz studij, sakramentalni život i molitvu razbistriti sliku svoga poziva. Nakon višegodišnjeg razmišljanja javio se nadbiskupu s molbom da ga primi među kandidate za svećeništvo Zadarske nadbiskupije. Po završetku redovitog studija teologije sada je na pastoralnom praktikumu u sjemeništu Zmajević te sudjeluje s drugim kandidatima za ređenje na predavanjima u Pastoralnom institutu u Zagrebu.