Prostorije Mjesnog odbora Poluotok su očišćene i otvorene za potrebe građana, informacija je koju smo danas dobili iz Ureda gradonačelnika. 

Podsjetimo, zbog "sveopćeg nereda te nehigijenskih uvjeta nezamislivih razmjera" prostor u Ulici Nikole Matafara zatvoren je početkom listopada. Tada su iz Odjela za gradsku samoupravu i opće poslove najavili raspuštanje Mjesnog odbora pod vodstvom Frane Brajković iz Zadarskog bloka. On je pak naveo kako ključeve od prostorija ima pola gradske organizacije HDZ-a, te da se ovakvim prikazom stanja namjerno obmanjuje javnosti u političke svrhe. Gradska uprava na kraju se ipak predomislila i Brajkoviću dala drugu priliku, a kao razlog naveli su nezgodan "tajming" otkrića.

- Proceduralno, odluku o raspuštanju vijeća mjesnog odbora donosi Gradsko vijeće, na prijedlog Gradonačelnika, nakon čega je potrebno raspisati nove izbore za taj mjesni odbor, osim u slučaju kad se to događa u godini redovnih izbora za mjesne odbore, što ovdje nije slučaj. U trenutku saznanja o neprimjerenom korištenju prostora MO Poluotok već je bila donesena odluka o raspisivanju izbora za vijeća MO Silba i Jazine 1. Također, u trenutku održavanja prve slijedeće sjednice Gradskog vijeća, gdje bi se vijeće MO Poluotok eventualno raspustilo, izborni su rokovi već počeli teći, stoga nije bilo moguće u ovaj izborni ciklus uključiti i MO Poluotok. Dakle, bilo bi potrebno raspisati nove izbore, samo za MO Poluotok ili ostaviti građane MO Poluotok bez ikakvog vijeća, što bi bilo iracionalno. Stoga je procijenjeno da se vijeće MO Poluotok ovaj put neće raspustiti, ali će njegov rad i osobito korištenje prostora, do daljnjega biti pod kontinuiranim nadzorom, pojasnili su iz Ureda gradonačelnika obrat u atipičnom slučaju MO Poluotok.