Na dnevnom redu 15. sjednice Županijske skupštine koja će se održati u četvrtak 5. prosinca nalazi se Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Županijske uprave za ceste (ŽUC) Zadarske županije, ukazao je u svom priopćenju županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač:

O čemu se tu radi? Među ostalim mijenja se čl. 11 Odluke o osnivanju koji propisuje da za ravnatelja Županijske uprave za ceste može se imenovati osoba koja ima visoku ili višu stručnu spremu građevinskog, prometnog ili ekonomskog smjera. Prema izmjenama čl. 11 Odluke o osnivanju sada se iz tog članka izbacuje da ravnatelj mora imati visoku stručnu spremu ili višu stručnu spremu građevinskog, prometnog ili ekonomskog smjera i propisuje da će se uvjeti koje mora ispunjavati kandidat za ravnatelja odrediti Statutom.

U prijevodu ide se za tim da se izmjenama odluke o osnivanju, Statuta i Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu legalizira mogućnost da Branko Kutija inženjer tekstilno-kemijske tehnologije postane ravnatelj ŽUC-a (trenutno obnaša dužnost vršitelja dužnosti).

Zaista je sramotno da se mijenjaju temeljni akti ŽUC-a kako bi osoba koja ne posjeduje odgovarajuću stručnu spremu, kojoj je jedina referenca partijska knjižica imenovana za ravnatelja ŽUC-a. To je još jedan od krunskih dokaza da je isključiva svrha županija a posebno zadarske hranjenje nezasitnog partijskog klijentelističko-nepotističkog aparata. Normalno je da u državi koja je strukturirana na način da joj je najvažnija svrha servisiranje partijskog aparata nema novca za prosvjetu, policiju, zdravstvo, poduzetništvo, poljoprivredu...

Normalno je da se mladi iseljavaju iz države kada vide da se tekstilno-kemijski inženjer rukovodi tvrtkom u sektoru prometa, kada svakodnevno svjedoče takvim primjerima. Jedina utjeha roditeljima čija su djeca iselila iz Hrvatske može biti da su to normalni mladi ljudi koji ne žele živjeti u nenormalnom sustavu.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić Bakrač