U ruke policije "pao" je od ranije poznati dilerski duo iz Zadra. Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga PU zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Zadrana, u dobi od 38 i 27 godina, koje se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U tijeku kriminalističkog istraživanja policajci su kod 38-godišnjaka pronašli 69,4 grama droge heroin, upakirano u 5 paketića, jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje, pištolj marke Crvena zastava s pripadajućim spremnicima i streljivom te veći novčani iznos, više od 30 tisuća kuna i 2 tisuće eura, za koji se osnovano sumnja kako potječe od preprodaje heroina. Kod njegovog 27-godišnjeg partnera pronađeno je 17,3 grama droge heroin.

Droga, oružje i novac su im oduzeti, te su obojica uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama predani pritvorskom nadzorniku, javljaju iz Policijske uprave zadarske uz fotografiju pronađenih ilegalnih stvari.

Protiv 38-godišnjaka je podnesen i optužni prijedlog iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Kako doznajemo, obojica su nakon ispitivanja zadržana u istražnom zatvoru.