Općinski sud u Zadru naložio je Lovačkom društvu Dijana iz Zadra isplatu 16.575 kuna te sudski trošak od 7.918 kuna vlasnici vozila čiji je muž, upravljajući njezinim automobilom udario u divlju svinju između Vodovoda Bokanjac i Briševa. Suprug je, pridržavajući se prometnih ograničenja, upravljao vozilom iz smjera Paga prema Zadru kada je iz grmlja na kolnik iznenada iskočila divlja svinja, koju je udario prednjim dijelom Renault Twinga. Divlja svinja je imala sreću što se radi o ovom tipu automobila, pa je samo ustala i pobjegla, ali je zato vlasnici pričinjena šteta na limariji od 18.219,35 kuna.

Zakonom o lovstvu propisano je da je za štetu koju počini divljač u lovištu odgovoran lovoovlaštenik lovišta u kojem ta divljač stalno živi, pod uvjetom da je poduzeo propisane mjere za sprječavanje štete od divljači. Lovačko društvo protivilo se tužbi jer se ne može sa sigurnošću utvrditi da je suprug tužiteljice vozilom udario u divlju svinju.

- Postoji mogućnost da je udario u vuka koji je u nekoliko navrata viđen kako na predmetnoj lokaciji prelazi na cestu s jednog kraja na drugi. Iz oštećenja vozila razvidno je kako se pretežito nalazi na desnoj - suvozačevoj strani, pa da upitno je li divlja životinja na kolnik ceste istrčala krećući se vozaču s lijeve prema desnoj strani. Stoga se nameće pitanje prilagođenosti brzine kretanja vozila u vlasništvu tužiteljice, stanju kolnika, uvjetima na cesti, kao i činjenici da se 200 metara od mjesta udesa na cesti nalazi prometni znak upozorenja "Divljač na cesti".

Saslušani svjedok naveo je da je vozio iza svjedoka, vidio da je to vozilo udarilo u divlju svinju koja je uslijed udarca bočno legla, te se ipak uspjela podići i nestati izvan djelokruga svjetla. Životinja je pala s desne strane vozila, a da je došla s lijeve strane ceste gledajući iz smjera Ražanac - Zadar, ustvrdio je svjedok. Sud je prihvatio njegov iskaz, kao i iskaz vozača, a kako je na osobnom vozilu tužiteljice nastupila potpuna šteta, naloženo je da Lovačko društvo isplati navedeni iznos.