S današnjim danom Marijana Miočić više nije ravnateljica Dječjeg vrtića Radost.

Na sredini drugog mandata Miočić je podnijela ostavku zbog bolje poslovne ponude koju je dobila sa Sveučilišta u Zadru. Ona nam je jučer u kratkom telefonskom razgovoru natuknula da je "koliko ona zna, i dalje ravnateljica" da bi potom na našu upitnu repliku "ali ne zadugo?" odgovorila potvrdno. Uz obrazloženje da je na sastanku prekinula je razgovor, a kasnije nam se više nije javljala.

Otvoreniji je pak bio pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Joso Nekić. Ponosan na ravnateljicu jedne od tri predškolske ustanove pod njegovom nadležnosti, Nekić je istaknuo kako će Miočić vrlo brzo doktorirati. Ona je u listopadu prošle godine imala javnu obranu sinopsisa disertacije pod naslovom "Teorije i modeli tranzicije djece iz predškolske ustanove u osnovnu školu".

- Dobila je radno mjesto na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru. Potpisala je ugovor i 29. studenoga mora stupiti na novu dužnost. Imenovali smo novu vršiteljicu dužnosti, Kseniju Medini, kao što je zakonom predviđeno u takvim slučajevima. U roku od 30 dana bit će raspisan natječaj za novog ravnatelja, rekao nam je resorni pročelnik.

Dječji vrtić Radost ima devet područnih objekata i predstavlja centar za polaganje stručnih ispita za odgojitelje predškolske djece s područja Zadarske i Šibensko - kninske županije.